Det är inte bara jackor, tröjor och byxor som finns med läckra tryck och design som får en att känna sig extra fin. Det finns även underkläder inom denna kategori. 

Att gå runt i snygga underkläder, även om ingen annan ser dem, kan ge en liten boost till självförtroende som man behöver ibland. Men förutom att man vill känna sig snygg ska de även vara bekväma.

Underwear

BH

En snygg BH formar bysten och avlastar ryggen. Här är det oftast svårast att hitta rätt passform. Även om man vet vilken BH-storlek man har så kan kupor och omfång skilja sig mellan olika märken så man måste alltid prova BH:n innan man köper den.

Tänk på att din kropp och byst förändras med åren beroende på var i livet du befinner dig. Man växer upp från tonåring till ung kvinna, kan öka eller minska i vikt, kanske har du varit gravid och nu ammar eller har ammat klart? Allt detta förändrar ditt bröstomfång både i kupa och i måttet runt bröstkorgen.

Det finns vadderade kupor och push up samt endast de som liknar mer en topp som skyler bysten men inte ger mycket stöd.

Har man stor byst kan det vara svårt att hitta rätt storlek. Vanliga butiker brukar inte ha större storlekar än c-D. Online finns det större chans att hitta större kupor. Gå alltid efter onlinebutikens storleksguide och läs noggrant på sidan ifall något märke skiljer sig från guiden.

Tänk på att mäta dig ordentligt om du ska beställa en BH online, ta först ett mått runt bröstkorgen alldeles under bysten för att få rätt omkrets och dra åt ordentligt så det inte sitter löst. Sedan mäter du över det fylligaste stället på bysten när du har en BH på dig (om du inte ska ha en push-up eller en minimizer BH). Här får inte måttbandet sitta så hårt så att det skär in men det får inte heller glida ner. Fråga alltid företaget du ska beställa din BH av om du är osäker på om hur måtten stämmer in på den modell du tänkt köpa.

underkläder_

Trosor

Här finns det några fler modeller: hipsters, vanliga, hög midja och string. Ett par trosor ska helst inte synas genom tajta kläder, därför kan det vara bra att välja string om man ska bära tajts eller tajta byxor i tunnare material. Har man lite fylligare lår eller lår som går ihop kan hipsters ha svårt att sitta kvar runt benen, istället åker de upp mot skrevet och blir obekväma.

Trosor med hög midja är perfekta när man vill hålla in magen lite grann eller lyfta rumpan och forma den. Köper man trosor som ska hålla in ska man fortfarande gå efter sin egen storlek och sats på specialtrosor som har dolda sömmar och stretchmaterial som fortfarande håller in.

Kalsonger

Det finns både långa och korta kalsongmodeller och de kommer i en mångfald av färger, material och märken. Ett par kalsonger ska sitta rätt för att vara bekväma att bära en hel dag. Stretchmaterial följer med kroppens rörelser bättre och det ska också finnas bomull i materialet så det andas och inte blir för varmt.

Inte alla kalsonger har en öppen ficka så se har man en preferens får man undersöka det först innan man köper. Det är sällan man får byta underkläder efter köp om de inte är plomberade.