sh_shirt_white_tshirt

Tryck, tryck, tryck, har varit populärt i omgångar sedan 80-talets oversize t-shirts, med färgglada slogans och bandbilder. Då under perioden då neon och nät plagg var som hetast, funkade lager på lager utomordentligt bra.

Teenage girl wearing 'I need a big change!' sign on a t-shirt

Idag ser trenderna lite annorlunda ut, men allt kommer så småningom igen. Retro tryck är återigen på modet och gärna på träningsplagg som Nike, Adidas och Puma. De har fortfarande sina minimalistiska filosofier kvar och en del plagg har bara logotypen lite diskret placerat någonstans, medans andra har märket bokstaverat och basunerar ut det till alla som kan se plagget.

Det är alltså inne att vara retro och plagg nytillverkas och blir reproduktioner av tidigare modeller, kanske med en liten modernare twist. Hittar du ett autentiskt plagg från forna eror, gärna från dessa tidigare nämnda varumärken, ska du hugga tag i plagget direkt och se till att det får plats i din garderob.

Dagens kläder har gärna varumärket placerat fram till på plagget, placerat över hela bröstet eller om det sitter på byxan, kan det uppta hela ena benet. Diskret är inget som hör den här tidsåldern till. Plagg med texter och bilder är inte ovanliga i mode sammanhang. Du hittar varianter på hyllan hos de flesta klädbutiker.