Allt för många av oss går till våra träningspass med fint tryckta T-shirts. Efter det behöver dom bli tvättade vilket i sin tur leder till att de slits och en stor del av deras livslängd har slitits bort. Varför inte köpa tröjor som faktiskt är gjorda för träning? Men “gjorda för träning”, vad innebär det egentligen?

man tränar på gymMagnus Hansén som är programledare på radiokanalen X3M på svenska YLE och styrketräningsentusiast beskriver att han kokar efter första settet marklyft” om han tränar i en vanlig bomulls T-shirt. Tröjor som är gjorda för träning sitter oftast tightare så att de kan fånga upp svetten, sedan är de gjorda av ett material som leder svetten utåt. Detta gör att man kyls under hela träningen och inte efteråt. En bomullströja håller kvar fukten vilket gör att den fortsätter kyla även efter man har varvat ner och inte behöver det längre.

Kolla på någon tröjavdelningen på någon sportbutik så kan du hitta tröjor som båda är gjorda i bra material och modeller och samtidigt har snyggt tryck på sig. Tyvärr ska det erkännas att tryck inte är fullt lika populärt på träningskläder men det går absolut att hitta. Om inte annat så kan du hitta många tröjor med ett snygga mönster.

Följ sedan upp med ett par passande byxor så har du snart en hel träningsoutfit, som dessutom passar din egna stil.

Vill du lägga till mer tryck så kan det vara passande att införskaffa en huvtröja med snyggt tryck, perfekt efter träningen då man behöver hålla sig varm. Dessa brukar precis som T-shirts finnas med många olika tryck så att du kan välja det som passar just dig.