Att vi tvättar våra kläder är relativt självklart då ingen vill gå omkring i smutsiga plagg som luktar svett. Hur är du att ta hand om dina skor? Det kan vara en relevant fråga då vi använder oss av skorna lika mycket som vi har kläder på oss. För att skor ska må bra och hålla längre så gäller det att de får den omvårdnad de behöver.

Olika skor behöver olika omvårdnad. Vissa behöver mer vård än andra och oavsett skor så gäller det att se till så att de är hela och rena likaväl som vi tvättar ett par jeans. För att kunna ta hand om dina skor så behöver du produkter för detta. Det kan vara bra att skaffa sig ett skovårdspaket där det ingår saker som är bra att ha för att sköta om sina skor, skoblock är en fördel att ha i sina kanske lite finare skor, dessa hittar du hos Skolyx som också säljer skovård och skor.

Ett par gymnastikskor kanske inte behöver samma skötsel som ett par finskor i skinn men dock så behöver dessa rengöras och ses över för att de ska må så bra som de bara kan. Det är viktigt att skor får torka ur ordentligt oavsett vilka typ av skor det är. Låt skor få vila en eller två dagar mellan man använder dessa. Köp rengöringsprodukter av bra kvalité då detta syns vid slutresultatet på skorna. Många gånger så slarvar vi när det gäller våra skor och de får inte den skötsel som de skulle behöva.