ABBA blev inte bara känd för sin musik utan även för sina scenkostymer, Owe Sandström, känd kläddesigner var mannen bakom flertalet av ABBA’s roliga och annorlunda scenkläder.

För att få en blick över hur det såg ut då ABBA var som störst kan man med fördel besöka ABBA Museet som öppnade 2013 i maj. Projektet startade redan 2006 av makarna Ewa Wigenheim och Ulf Westman. 

ABBA själv säger att de har mycket att tacka kläderna för som var mycket färgglada och som satt färg till musiken. Under 70-talet var det fler som anammade just färgglad utstyrsel, kolla in Sweet och Gary Glitter till exempel. Det var inte “Less is More” utan ju mer färg desto bättre. Och vem blir inte glad utav lite färg, helst när det kommer till musik och scenutstyrsel.

Den kostym som ABBA hade när dom vann schlagern med Waterloo skapades av Inger Svenneke. Sedan så kom Owe Sandström och skapade flera mästerverk för ABBA, tycker du att det är spännande med ABBAS kläder så kan du ta en test på Expressen och se hur långt din kunskap räcker.