Det är inte alltid man hittar rätt sorts tröja för klubben eller möhippan. Då kan man satsa på att göra sina egna!

Batik

En rolig grej som har kommit tillbaka är batikkläderna. Det gör man enklast genom att köpa färg som är anpassade till textiler, välj helst ljus plagg så du slipper avfärga dem. Sedan snurrar, viker eller skrynklar man ihop plagget man vill färga och gäst med bomullstrådar så den hålls ihop. Doppa i färgbadet eller färga direkt i tvättmaskinen.

Man kan också göra batik på mörka kläder genom att avfärga dem med blekmedel. Var dock försiktig så inte textilfibrerna förstörs och tvätta plagget två gånger i maskin för att få bort medlet.

Trycka

Det finns speciella utskriftspapper som man kan använda för att stryka fast utskrivna tryck på tröjor. Då kan man göra en egen logga för klubben eller en rolig text och trycka själv.

Tyvärr är det här också lättast att göra på ljusa kläder.

Skicka iväg på tryck

Man kan också beställa tröjor och andra material för tryckning hos företag. Då behöver man bara bifoga bild/text som man vill ha och vänta på hemleveransen.

Kan också vara ett bra alternativ om man vill att trycket ska hålla längre. Hemmagjorda tryck har en tendens att ta styrk i tvättmaskinen och vi är inte många som gillar att handtvätta!