Converse

De ikoniska basketskorna All Star från Converse upphör aldrig att vara populära. Skorna finner nya entusiastiska bärare i varje generation och ses därför på unga såväl som äldre fötter.

Converse All Star har anammats som oumbärliga stilmarkörer inom ett flertal subkulturer såsom skate, punk och grunge. Gruppen Ramones poserade ofta i Converse-skor och Kurt Cobain dog med ett par på fötterna. Converse All Star är både bekväma och snygga och går att kombinera med nästan allt i klädväg – jeans, kjol, shorts eller klänning – och passar därför i de flesta väder och sociala sammanhang. Förutom den klassiska All Star-skon tillverkar Converse också andra skomodeller såsom One Star och Jack Purcell. I sortimentet finner man även kläder, väskor och andra accessoarer.

Hitta billiga skor

Är du på jakt efter ett par nya Converse är det klokt att jämföra priser på nätet innan du köper. I butiker på nätet hittar man ofta lägre priser än i butikerna på stan. Ett tips är att gå in på OutletSverige som håller koll på vilka nätbutiker som har de bästa utförsäljningarna och kampanjerna just nu. Där får du hjälp med att hitta den Converse-modell som du letar efter, och samtidigt till bästa pris.

Converse histora

Märkets historia kan spåras ända tillbaka till året 1908, då Marquis M. Converse drog igång tillverkningen av gummiskor i Massachusetts. Den klassiska basketskon introducerades 1917 och i stora drag ser skon likadan ut nu som då, även om förbättringar gjorts för att öka komforten. Originalskon tillverkades dock enbart i brun textil – fjärran från den mångfald av färger, material och mönster som finns idag.

Det var till stor del tack vare basketspelaren Charles “Chuck” Taylor som basketskorna nådde en stor popularitet, eftersom han jobbade som företrädare för Converse. Skorna går idag under benämningen Chuck Taylor All Star eller helt enkelt bara “chucks”. Den vita basketskon med högt skaft skapades till de olympiska basketspelen 1936, där det amerikanska laget tog hem guld. Under andra världskriget bars skorna av soldater i den amerikanska armén. Genom åren har Converse All Star på så vis lämnat avtryck i så skilda miljöer som musikscener, catwalks och sportarenor, vilket om något vittnar om deras tidlösa design.