Det är dags att rusta inför hösten. I södra Sverige kan det finnas några veckor kvar med varmt eller ljummet väder, men i norr börjar redan kylan krypa in under skinnet. De tunna sommarskjortorna och kjolarna ska vikas ihop och läggas i garderoben. Nu är det dags att kolla in höstmodet och kanske köpa in några välvalda, trendiga plagg. 

Herrjackan

En nopprig kappa är ingenting att ha. Tvätta och ge den till Myrorna. Titta in vårens nya höstjackor och njut av utbudet istället. Om du inte gillar jackor finns det tunnare dunjackor och varmfodrade jeansjackor att välja bland. Du kanske behöver två olika: en längre kappa för dina mer uppklädda dagar eller en jeansjacka för friluftsliv och en tur på stan med kompisarna. Det går inte att för många jackor i garderoben.

70-talsinspirerat

Det här gäller både herr- och damkläderna. Vi tittar tillbaka och återskapar 70-talet med modernare stuk. På herrsidan ser vi lite vidare kostymbyxor ta plats. För kvinnorna är det byxdressar och den lediga stilen som vi har lånat. Stickat, oversize-jackor och skjortor samt lössittande byxor är bekvämt och trendigt just nu. De där luftiga byxorna ska du sedan kombinera med ett par högklackade skor eller ett par mjuka sneakers.

Mönstrade plagg

För två-tre säsonger sedan var det grafiska mönster som gällde. Det mönstrade modet är tillbaka men mer fokus på de glada färgerna och mönstren från 70- och 80-talet. Vi hittar blommor på både herr- och damsidan. Du ska heller inte sky färger av alla dess slag, rött går ihop med blått och grön passar fint med gult. Det är mycket färg i de trendigaste mönstren.