Att skapa egna accessoarer som smycken eller till och med mobilskal är något som blivit allt mer populärt den senaste tiden. Varför ska du köpa ett färdigt smycke när du kan lika gärna göra ett själv som dessutom är väldigt unikt?

skydda mobilen mot fall

Designa mobilskal

Hos webbshoppen iPhoneButiken kan du designa ditt alldeles egna mobilskal som gör att du definitivt sticker ut från mängden.

Genom hemsidan laddar du upp motivet som du vill ha på mobilskalet och kan välja mellan att få skalet i konstläder eller i hårdare och mer skyddande plast som kallas för ToughCase. Tryckmetoden som används är 3D-sublimering. Det betyder att man under ett vakuumtryck använder sig av specialpappersfilm som trycker den önskade designen på ett mobilskal av plast. Därefter går de nya mobilskalen igenom några krävande tester för att säkerställa att de håller hög standard.

Smycken

När det kommer till smycken så är det lite annorlunda, då det krävs lite mer arbete av dig. Det är dock inte alls särskilt svårt – med lite övning och tålamod kommer man långt. Det finns gott om inspiration på nätet som du kan ta hjälp av för att skapa din design. När du har en idé om hur ditt smycke ska se ut är det dags att välja material.

Något som många glömmer när de ska göra ett smycke för första gången är att det behövs speciella verktyg. Oftast rekommenderas det att man köper tre olika tänger: avbitartång, rundtång och plattång. Om du vill att smycket ska se proffsigt ut så behövs det även tillbehör som lås, klämpärlor, smyckeswire eller nylontråd. I många hobbybutiker som Panduro Hobby kan du dessutom få hjälp av personal som är väldigt kunnig.