shutterstock_134236580

Att ge bort kläder till modeälskaren passar ypperligt. Frågan är bara vad man ska köpa?

Storleken

Kolla vad personen har för storlek just nu och köp därefter. Se bara till att känna på tyget. Om det är ett tyg med stretch kan man oftast köpa en mindre storlek än om det är ett stelare tyg såsom denim.

Vill man köpa ett raffset åt sin partner eller ett par bekväma underkläder, kan det vara lite svårare att hitta rätt storlek. Bh-storlekar är notoriskt olika beroende på märke och land. Håll dig i så fall till ett märke som personen redan äger eller ta en vild chansning. Så länge man behåller kvitto kan man alltid byta.

Presentkort

Vet man inte vad personen gillar och inte, om de inte har en definierbar stil, kan man istället ge bort ett presentkort. Ett presentkort ger personen möjlighet att få välja själv vad han eller hon vill ha. Kortet har lång hållbarhet så även om det inte finns något lockande i butikerna just nu, kommer modet att hinna bytas ut flera gånger innan presentkortet går ut.

Strunta i basplagg

Basplagg såsom en vit skjorta eller svart linne är tråkiga att få i paket. Dessa saker är inte speciellt dyra och enkla att köpa själv om det saknas i garderoben. Satsa på att köpa något med lite med flärd och färg. En vanlig t-shirt blir genast roligare att bära om det har ett tryck. En skjorta ser lite mer speciell ut om den har en lite ovanliga färg eller kombineras med en galen slips. Försök bara att hålla dig till personens stil samtidigt som du letar efter ett uppiggande plagg.