Många kvinnor går omkring med fel storlek på sin BH, vilket leder till att de hatar sin BH eftersom den glappar eller skaver. Med rätt BH får du ett plagg som ger rätt stöd men knappt känns under dina kläder.

Rätt mått

Det viktigaste är att du har rätt mått på din BH. Mät omkretsen under bysten samt på bysten där de är som störst. Dessa mått kan du sedan omvandla till en omkrets och kupstorlek. Omkretsen är densamma som det mått du har, europeiska bh:s har metriska mått på omkretsen. Om du ligger mellan två storlekar är det bättre att ta den större storleken för att försäkra god passform.

Hur du omvandlar bystmåttet till kupstorlek beror mycket på märket. Olika märken har olika storlekar på sina kupor. Hos Miss Mary hittar du tydliga tabeller att följa för att omvandla ditt bystmått till rätt kupstorlek.

Stöd

För en bekväm dag behöver din bh ha rätt stöd. För personer med stor byst innebär det att bh:n ska avlasta ryggen. Liten byst har större valfrihet och kan välja en bh utan skenor. Även axelbanden behöver ställas in för att inte skära in i axlarna eller glida ned.

Stödet på en gammal bh är mycket sämre. När du känner att banden på ryggen börjar glida upp kan det vara dags att kasta bh:n och köpa en ny. Samma sak när metallskenorna stickar ut genom tyget och trycket mot huden. Det går att rädda med några stygn om den annars är i gott skick men bh:n lever på lånad tid.