Om du tycker om fotboll tycker du säkert om fotbollsmode och matchtröjor. Matchtröjorna är en oerhört stor industri men också så mycket mer än så. Det är matchtröjorna som på ett sätt är en fotbollsklubbs själ.

Matchtröjor från hela världen

För många är matchtröjor ett samlarobjekt. Det är roligt att ha flera stycken och det bästa är att alltid ha rätt tröja redo när man ska titta på en fotbollsmatch. Kanske vill du imponera lite extra på polarna genom att ha en lite mindre känd tröja. Antingen är det en gammal modeller eller också tillhör den en klubb i en okänd liga. Många kan dock bara tänka sig att bära sitt favoritlags matchtröja.

I Sverige finns det några klubbar som har fler svenska fans än andra. Några av de riktigt stora är så klart Real Madrid, Barcelona, Manchester United Chelsea och inte minst Liverpool. Liverpool har genom åren kommit att bli den kanske allra mest populära fotbollsklubben bland svenska fotbollsfans.

Det ser man inte minst när det gäller matchtröjor och t-shirts. Under sommarmånaderna så går det att skymta den röda Liverpooltröjan nästan överallt. Att det är ett populärt lag märks också på sidor som säljer supporterprylar. Om man tar en titt på företaget, som har just namnet Supporterprylar, och deras Liverpool-shop. Där kan vi se att utbudet av prylar är dubbelt så stort som exempelvis för Manchester City – som ju vann ligan senast. Helt klart är det klubben med den klassiska sloganen “You’ll Never Walk Alone”, som har de största sympatierna i Sverige.

Fler souvenirer

Det finns så klart fler fotbollsrelaterade plagg att köpa än bara matchtröjan. Något som är populärt är halsdukarna. De passar så bra in i det svenska klimatet och används mycket. Även mössor och vantar med klubbmärken på är ytterst populära.

Kanske vill du bära ditt favoritlags färger när även du sportar? Du kan införskaffa snygga träningskläder till löpspåret eller när du lirar boll med polarna. Då brukar det kännas mycket roligare och kanske blir det motivationen du behöver för att börja röra på dig mer.